Húsevők vs vegánok – a gasztronómia üzlet, nem háború.

2019. február 21.

Beszélgetés a vegán és húsmentes trendekről, az ezzel kapcsolatban felmerülő új kihívásokról és a tendenciához való felzárkózás lehetőségeiről.
Húsevők vs vegánok - a gasztronómia üzlet, nem háború

Húsmentes a jövő? A kérdésre nehéz választ adni, de egy biztos, a növényi alapú táplálkozásra való igény világszerte felerősödött, és ezt a tendenciát egyik vendéglátóhely sem hagyhatja figyelmen kívül.  A Piqniq Budapest februári eseményén gasztropszichológussal, bloggerekkel és húsmentes vendéglátóhely tulajdonosaival jártuk körül ezt az igen összetett témát. Mi áll a trend mögött? Hogyan tud az alapvetően húsközpontú magyar gasztronómia választ adni az új fogyasztói igényekre? Miért kell, hogy választ adjon rá? A provokatív cím ellenére eseményünkön nem a húsevők és vegánok közötti árkok mélyítése, hanem a gondolatébresztés volt a fő cél.

Időpont: 2019. február 21. (csütörtök) 17:30 – 21:00

Helyszín: Horizont Café – és volt Horizont mozi – 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.

Előadónk és résztvevőink:

  • Forgács Attila – gasztropszichológus
  • Bede Anna – a vegasztromania blog szerzője
  • Szűcs Ádám – az Egy nap a városban szerzője
  • Antalóczy György – a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro tulajdonosa
  • Szatmári „Főzelékes” Feri – a Feri, a főzelékes blog és két szakácskönyv írója
  • Saás Petra – a Fruccola tulajdonosa
  • Papp Péter – a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosa és a Vegan Garden alapítója
  • Pethő Dániel – a Csalogány26 étterem társtulajdonosa
  • Várvizi Péter – élelmiszermérnök, a Larus Étterem kreatív séfje

Korábbi eseményeink

Nézd meg eddigi előadásaink, workshopjaink képes és szöveges összefoglalóját.

Értesülj híreinkről, első kézből!

A lap tetejére