Piqniq logó

Pár perc húsvéti hangulat finom ízek és kedves emberek társaságában. Ünnepi receptek tőlünk, neked.

A húsvéti
bárány

WOLF ANDRÁS

séf, Gundel

REZES JUDIT

színművész

Báránygerinc sárgaborsó pürével, salátával és fodros kellel

A húsvéti bárány - Wolf András és Rezes Judit

Wolf András, a Gundel étterem séfje egy igazán különleges húsvéti főétel elkészítését mutatja be Rezes Judit közreműködésével. A recept előnye, hogy gyorsan elkészíthető, így a mozgalmasabb családi és baráti összejöveteleken is mutatós ételt tehetünk az asztalra. A tányért sárgaborsókrém és sárgaborsó saláta színesíti, és a séf tálalási trükköket is megoszt velünk.

Halétel
húsvétra

PALOTÁS PÉTER

tulajdonos, Budaörsi Halpiac és Big Fish

JORDÁN ADÉL

színművész

Gőzölt tőkehal norvég vajmártással

Halétel húsvétra - Palotás Péter és Jordán Adél

Húsvétkor a hal a böjti időszak és a Nagypéntek jellemző étele. Jordán Adél színművész és Dr. Palotás Péter (Fishmonger), a Budaörsi Halpiac tulajdonosa egy olyan egyszerű és tiszta étel elkészítését mutatja meg, amely akár a hétköznapokon is gyorsan és könnyen az asztalra varázsolható. Bambuszgőzölő segítségével tőkehalat készítenek zöldségágyon, norvég vajmártással és petrezselymes burgonyával.

Húsmentes
húsvét

KARALYOS GÁBOR

színművész, Vegán Hegylakó

NYÁRY LUCA

slammer, író

Húsmentes húsvét

Húsmentes húsvét - Karalyos Gábor és Nyáry Luca

Karalyos Gábor, a Vegán Hegylakó egy növényi alapú húsvéti menü elkészítését mutatja meg Nyáry Luca közreműködésével. Lepénykenyér, saláta, szójatöpörtyű és répafasírt színesíti az ünnepi asztalt, teljes értékű alternatívát kínálva az olyan családtagoknak is, akik nem fogyasztanak állati eredetű ételeket. Gondoljunk mindenkire a húsvéti készülődés során!

A húsvéti
kalács

SZABADFI SZABOLCS

pék & tulajdonos, Panificio il Basilico

SENA DAGADU

énekes, Irie Maffia

A klasszikus fonott kalács

A húsvéti kalács - Szabadfi Szabolcs és Sena Dagadu

Nincsen húsvét kelt tészta nélkül, és a kalácsot, legyen akár sós vagy édes változat, mindenki szereti. Szabi, a pék és az Irie Maffia énekesnője, Sena megmutatja, hogy lehet hat fonatos kalácsot készíteni az ünnepi asztalra, ami nem csak finom, de mutatós is.

Húsvéti
reggeli

KEVE MÁRTON

séf, 101 Bistro

PELSŐCZY RÉKA

színművész

Tamagoyaki –Japán tekert omelette

A húsvéti reggeli - Keve Márton és Pelsőczy Réka

A tojás a húsvét egyik jelképe és az ünnepek elmaradhatatlan étele. A klasszikus főtt tojáson kívül más formájában is megjelenhet az ünnepi asztalon. Keve Márton séf Pelsőczy Réka színművész segítségével a tojás egy alternatív felhasználását mutatja be. Japán tojástekercset, azaz Tamagoyakit készítenek, ami egy pillekönnyű, bármelyik napszakban fogyasztható egyszerű alapanyagokból összeállítható különlegesség.

A répatorta
és mentes
verziója

SOMOGYI DÓRI

@dori_ir_receptek

SUGA PAULINA

cukrász

A répatorta és mentes verziója

Húsvéti répatorta - Somogyi Dóra és Suga Paulina

A húsvét összehozza a családtagokat, egy asztalhoz ülnek hagyományosan és mentesen étkezők.
Suga Paulina és Somogyi Dóri nevét sokan ismerik, akik követik a közösségi média gasztronómiai tartalmait. Közös sütésük alatt megmutatják egy klasszikus recept, a répatorta két változatát. Mindkettőbe mascarpone krém kerül, de az egyik hagyományos cukor és liszt hozzáadásával, míg a másik az IR diétában is alkalmazható eritrittel és zabpehelyliszttel készül. Bár eltérőek az alapanyagok a végeredmény ugyanolyan finom minden családtag megelégedésére.

Boldog Húsvétot kívánunk!

A gasztronómiai tartalmat a Piqniq Budapest szállítja.
Összekötjük a gasztronómia szereplőit.
A tudásmegosztást a Mastercard® támogatja.

Piqniq logó