WOLF ANDRÁS
séf, Gundel

REZES JUDIT
színművész

Báránygerinc sárgaborsó pürével, salátával és fodros kellel
Wolf András, a Gundel étterem séfje egy igazán különleges húsvéti főétel elkészítését mutatja be Rezes Judit közreműködésével. A recept előnye, hogy gyorsan elkészíthető, így a mozgalmasabb családi és baráti összejöveteleken is mutatós ételt tehetünk az asztalra. A tányért sárgaborsókrém és sárgaborsó saláta színesíti, és a séf tálalási trükköket is megoszt velünk.
PALOTÁS PÉTER
tulajdonos, Budaörsi Halpiac és Big Fish

JORDÁN ADÉL
színművész

Gőzölt tőkehal norvég vajmártással
Húsvétkor a hal a böjti időszak és a Nagypéntek jellemző étele. Jordán Adél színművész és Dr. Palotás Péter (Fishmonger), a Budaörsi Halpiac tulajdonosa egy olyan egyszerű és tiszta étel elkészítését mutatja meg, amely akár a hétköznapokon is gyorsan és könnyen az asztalra varázsolható. Bambuszgőzölő segítségével tőkehalat készítenek zöldségágyon, norvég vajmártással és petrezselymes burgonyával.
KARALYOS GÁBOR
színművész, Vegán Hegylakó

NYÁRY LUCA
slammer, író

Húsmentes húsvét
Karalyos Gábor, a Vegán Hegylakó egy növényi alapú húsvéti menü elkészítését mutatja meg Nyáry Luca közreműködésével. Lepénykenyér, saláta, szójatöpörtyű és répafasírt színesíti az ünnepi asztalt, teljes értékű alternatívát kínálva az olyan családtagoknak is, akik nem fogyasztanak állati eredetű ételeket. Gondoljunk mindenkire a húsvéti készülődés során!
A húsvéti
kalács
SZABADFI SZABOLCS
pék & tulajdonos, Panificio il Basilico

SENA DAGADU
énekes, Irie Maffia

A klasszikus fonott kalács
Nincsen húsvét kelt tészta nélkül, és a kalácsot, legyen akár sós vagy édes változat, mindenki szereti. Szabi, a pék és az Irie Maffia énekesnője, Sena megmutatja, hogy lehet hat fonatos kalácsot készíteni az ünnepi asztalra, ami nem csak finom, de mutatós is.
Húsvéti
reggeli
KEVE MÁRTON
séf, 101 Bistro

PELSŐCZY RÉKA
színművész

Tamagoyaki –Japán tekert omelette
A tojás a húsvét egyik jelképe és az ünnepek elmaradhatatlan étele. A klasszikus főtt tojáson kívül más formájában is megjelenhet az ünnepi asztalon. Keve Márton séf Pelsőczy Réka színművész segítségével a tojás egy alternatív felhasználását mutatja be. Japán tojástekercset, azaz Tamagoyakit készítenek, ami egy pillekönnyű, bármelyik napszakban fogyasztható egyszerű alapanyagokból összeállítható különlegesség.
A répatorta
és mentes
verziója
SOMOGYI DÓRI
@dori_ir_receptek

SUGA PAULINA
cukrász

A répatorta és mentes verziója
A húsvét összehozza a családtagokat, egy asztalhoz ülnek hagyományosan és mentesen étkezők.
Suga Paulina és Somogyi Dóri nevét sokan ismerik, akik követik a közösségi média gasztronómiai tartalmait. Közös sütésük alatt megmutatják egy klasszikus recept, a répatorta két változatát. Mindkettőbe mascarpone krém kerül, de az egyik hagyományos cukor és liszt hozzáadásával, míg a másik az IR diétában is alkalmazható eritrittel és zabpehelyliszttel készül. Bár eltérőek az alapanyagok a végeredmény ugyanolyan finom minden családtag megelégedésére.






