EPISODE 01

A pék, a specialty kávés és az agglomeráció

Külvárosi helyek, lokáció, kihívások

2020-ban több mint 80 000 ember költözött ki a fővárosból az agglomerációba, akik feltehetően továbbra is igénylik a vendéglátással kapcsolatban a korábban megszokott választékot, minőséget. Ez a jelenség teret adhat új vállalkozások születésének, a fővárosban már általánosnak számító trendek megjelenésének.

A kiköltözési hullám sok új kérdést vet fel – ezekre keressük a válaszokat mai podcast adásunkban. Két vendégünk Juhász Bálint, aki karrierváltóként egy merész húzással Dunakeszi lakótelepén nyitott speciality kávézót, illetve Szabi, a pék, aki a főváros meghódítása után újabb és újabb agglomerációs és vidéki helyszíneken nyitja meg új pékségeit.

Hol érdemes most üzletet nyitni Budapesten kívül? Egy fővárosi egység nagyobb biztonságot jelent egy új vállalkozásnak, vagy épp az agglomeráció lehet izgalmasabb lokáció?

Hogyan éli meg ezt a kifelé nyitást valaki, aki kezdőként vág bele a vendéglátásba, és milyen tuti tippjei vannak egy olyan vállalkozónak, aki már saját maga fektetett le iparági sztenderdeket, és neve branddé vált? Milyen kihívásokkal szembesültek a pandémia alatt? Hogyan lehet az agglomerációval tervezni a nagyvárossal szemben? Milyen jövőt látnak a szakmájuk és a vállalkozásuk előtt?

Erről és sok minden másról beszélgetett velük műsorvezetőnk, Petur András, a Piqniq Budapest gasztroedukációs közösség első podcast adásában.

Tanuljatok, fejlődjetek velünk, és hallgassátok adásunkat olyan szeretettel, ahogyan Bálint és Szabi készíti a kávét és a kenyeret.


HASZNOS LINKEK

JUHÁSZ BÁLINT
Pöti Kávé Specialty Kávébár

SZABI, A PÉK
Szabi, a Pék

MŰSORVEZETŐ
Petur András

GYÁRTÓ
Showcast Media