EPISODE 09

Fenntartható ételkiszállítás

A csomagolás tudatos tervezése a környezetért

A járványhelyzet alatt sokszorosára nőtt az igény a házhozszállításra. Egy gasztrovállakozásnak a működése kezdetén végig kell gondolnia, lesz-e ételkiszállítás a profiljában. Egy biztos, ennek a tevékenységnek igen nagy az ökológiai lábnyoma, de tudatos tervezéssel, és előre gondolkodással sokat tehet egy vállalkozás a környezetéért. Helyettesíthető-e papírral teljes mértékben a műanyag csomagolóeszköz? Biztosan környezettudatos, ami lebomló? Hogyan lehet a greenwashing jelenséget elkerülni? Van-e jövője a többször felhasználható ételes dobozoknak? Tudja-e egy gasztrovállalkozás vagy egy kiszállítással foglalkozó nagy iparági szereplő formálni a fogyasztók szemléletét ezen a téren?

A Piqniq Budapest 9. podcast adásában ezeket a kérdéseket járjuk körül Kovács Szabolcs, fenntarthatósági szakemberrel és Szórád Gáborral, az iparághoz számtalan ponton kapcsolódó étel kiszállításban érdekelt vállalkozóval.


HASZNOS LINKEK

KOVÁCS SZABOLCS
LinkedIn

SZÓRÁD GÁBOR
Tadam

MŰSORVEZETŐ
Petur András

GYÁRTÓ
Showcast Media