Piqniq Budapest

szerkesztő

2023. március 22.

Beszámoló: Üzletvezetési workshop gasztrovállalkozóknak

Az idei első Piqniq Budapest workshop tapasztalatai

Piqniq Budapest

Március 19-én vasárnap tartottuk meg a Piqniq Budapest első idei workshopját, ahol a résztvevők valós problémákat hoztak be a mindennapi üzletvezetési rutinnal kapcsolatban. A workshop lehetőséget adott az előadások mellet, hogy közösen keressünk válaszokat a felmerülő kérdésekre. Az eseményen üzletvezetők és nyitás előtt állók hallgatták meg elméleti és gyakorlati tippeket jogszabályokról, a mindennapi rutinról és a kávékínálat kérdéseiről. 

Rétfalvi-Kurucz Alexandra a Piqniq egyik társalapítója mint konyhatechnológus és üzletnyitási tanácsadó osztotta meg tapasztalatait az adminisztráció, hatósági ellenőrzések, jogszabályi környezet és HACCP kérdéskörében. Ügyfél tapasztalata alapján sok hiányosságot lát ezeken a területen az üzemeltetők részéről, ezért összegyűjtötte azokat az alapszempontokat és fogalmakat, amelyek nélkülözhetetlenek egy üzletvezető mindennapi munkájához.

Fontosnak tartja, hogy egy munkahely kiszámítható legyen, a szabályok mindenki számára egyértelműek és betarthatóak legyenek, hiszen az üzletvezető csak azt a tudást kérheti számon, amivel ő maga is tisztában van. 

Gréczi Szilárd, a Skilltrade konyhatechnológiai cég projekt- és operatív menedzsere, aki az Espresso Embassy kávézó üzletvezetője volt éveken keresztül, előadásának fókuszába a munkaerő megtartást helyezte. Korábban kutatást is végzett munkavállalók körében, hogy mi vezetett a dolgozók felmondásához, amelyeket meg is osztott a résztvevőkkel. Élénk beszélgetés kezdődött Szilárd előadása nyomán a borravaló és szervízdíj kérdéskörében is, ahol a résztvevők megosztották az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat egymással, valamint megvitatták, hogy mi lehet a jó gyakorlat ezen a téren. 

Bajkó Péter, a Horizont, a Szimply és a Kontakt tulajdonosa, valamint a KTRL kávépörkölő üzemeltetője és egyben az esemény házigazdája előadásában a kávé kérdéseket járta körül. Elmondta, hogy 2012 óta milyen fejlődésen ment keresztül a specialty kávé irány, hogyan vezetett az út az innovátoroktól a szupersztár baristák megjelenéséig, majd napjainkban milyen ugrásszerű növekedés tapasztalható az irányzatban, illetve ez milyen kérdéseket vet fel, ha valaki most akar egy ilyen vállalkozásba belevágni.

Péter tippeket adott arra, hogyan lehet ma belevágni egy kávézó elindításába, majd kötetlenül beszélgetett a résztvevőkkel az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseikről.

A vasárnapi esemény sikere megerősítette, hogy az ilyen jó hangulatú szakmai workshopokra, tudásmegosztásra nagyon nagy szükség van, ezért a Piqniq Budapest a következő hetekben több gasztrovállalkozásokat és téma iránt mélyebben érdeklődőket megszólító workshopokat indít. Amennyiben szeretnél tanulni, fejlődni és kapcsolatba kerülni gasztronómiához köthető, meghatározó szakemberekkel, akkor alább találod a következő eseményeinket!

További workshopok:

Dekor és dizájn workshop

Kommunikáció a social mediában és a weboldalon

Fejlődj velünk!

Figyelj, kövess minket!

A Piqniq Budapestről

A Piqniq Budapest nyitott közösségként köti össze a gasztronómia szereplőit, teret adva a fejlődésnek és a közösségépítésnek. A közösség aktív tagjainak száma eléri a 3000 főt, a gasztrovállalkozások közül többek között a 101Bistro, a Dobrumba, az Espresso Embassy, a Freyja, a Fruccola, a SALT, az őrségi Pajta, a tatai Platán a pécsi Reggeli, a balatoni Villa Kabala, illetve termékgyártó cégek közül például az Eisberg salátagyár, a Dreher Sörgyárak és a Valoryz rizstermelő cég is a tagja. 2020-ban három hónap leforgása alatt több mint száz szakember megszólaltatásával, 25 gasztrotémát feldolgozva futtatott közös kampányt a Piqniq Budapest és a Mastercard. 2021-ben a Piqniq 2.0 keretében indították el a Piqniq Patron programot, valamint új videó- és podcast sorozatukat. A Piqniq Budapest munkáját továbbá olyan szakmai kezdeményezések és szakmai szervezetek segítik, mint a We Love Budapest, a Bridge Budapest, a Loffice, a  Kutyabarát, vagy a Felelős Gasztrohős.

Ez is érdekelhet