Ónodi Eszter
és Thuróczy
Szabolcs

Nézd meg hatrészes minisorozatunkat!

Ónodi Eszter
és Thuróczy
Szabolcs

Nézd meg hatrészes minisorozatunkat!

Szeretnél többet megtudni arról, hogy Eszter és Szabolcs mit tesz a hétköznapokban azért, hogy fenntarthatóbban, egészségtudatosabban éljenek?
Érdekel, hogy mit javasolnak nekik séf szakértőink?

Gyere velünk, tegyél te is egy lépést! Ismerd meg szereplőinket és nézd meg mind a 6 videót!
A videók alatt hasznos tippeket olvashatsz fenntartható, egészségtudatos és okos megoldásokról.

Főszereplők

Narrátor

Ónodi Eszter

színművész

A főzés nem áll messze a filozófiától, ezt leginkább Makai Edina séf szakmaisága példázza, aki a bölcsészetet hátrahagyva váltott az éttermes világra. Vallja, hogy az alapanyag, az eljárás és a megőrzött illetve újrateremtett hagyomány emeli konyhaművészetté a gasztronómiát, aminek fontos alapja a fenntarthatóság. A legtöbb inspirációt a szakácskodáshoz a családjától kapta, szülei cukrászlaborja, a nővére kreatív ételkészítése és Gizi nagymamája puliszkája is hozzájárult, ahhoz, hogy hivatásának választotta a gasztronómiát. A Salt-ban végzett munkájában azt élvezi a legjobban, hogy tudást adhat át a vendégeknek, de azt kevesen tudják hogy az önkifejezés más formáját is kipróbálta a The nobody elses zenekar dobosaként. Edina egyik kedvenc terepe a fermentálás, de attól sem ijed meg, ha hangyát kell készítenie a tányérra.

Thuróczy Szabolcs

színművész

Legalább 101 okot tudok mondani, hogy Marci miért az egyik leginspirálóbb személyiség a magyar gasztro közéletben, de most csak néhányat emelek ki. A mérnök-informatika szakot cserélte le a vendéglátásra, mert többször hallotta az a mondást, hogy többet ér egy jó szakács, mint egy rossz mérnök, és komolyan vette az intelmet. A magyar szakácsképzés kevés újat tudott neki mondani, ezért külföldre ment tanulni. Ismert éttermekben dolgozott Londonban majd Andalúziában, majd újabb londoni kitérő után megérkezett Koppenhágába, a világ egyik legjobb éttermének számítóNomába – kevesen mondhatják el, hogy ilyen helyeken tökéletesíthették a szakmai tudásukat. Japán és Mexikó sem maradhatott ki a szakmai utak közül, végül több mint tíz év után visszatért Magyarországra. A covid időszaka sem telt számára tétlenül, megálmodta az Etesd a dokit! kezdeményezést, majd 2020 év végén a hiánypótló tajvani éttermet, a 101 bistro-t nyitotta meg csapatával.

Petur András

műsorvezető, kommentátor

Tischler Petra számára a gasztronómia művészet, amely minden érzékszervünkre hat: a szaglás, látás, hallás, a tapintás és az ízlelés is része ennek az összetett alkotásnak. A gyerekkori utazások is hozzájárultak, hogy a helyi ízeken keresztül megszerette a gasztronómiát, ami később a hivatásává vált. A főiskolás évei alatt pókerlaposztóként kereste a kenyerét, járta a világot, tapasztalatokat szerzett. Mindig keményen dolgozott a sikerért. A Nobu-ban kezdett majd Anglia és az Egyesült Államok következett, ahol neves éttermekben halas pályákon dolgozott. A családja nagyon fontos köteléket jelent számára, ezért is vállalta el a külföldi évek után a Costes Downtown sous-chef pozícióját. Később közös munkába kezdett

Gasztro szakemberek

Makai Edina

séf // SALT Budapest

A főzés nem áll messze a filozófiától, ezt leginkább Makai Edina séf szakmaisága példázza, aki a bölcsészetet hátrahagyva váltott az éttermes világra. Vallja, hogy az alapanyag, az eljárás és a megőrzött illetve újrateremtett hagyomány emeli konyhaművészetté a gasztronómiát, aminek fontos alapja a fenntarthatóság. A legtöbb inspirációt a szakácskodáshoz a családjától kapta, szülei cukrászlaborja, a nővére kreatív ételkészítése és Gizi nagymamája puliszkája is hozzájárult, ahhoz, hogy hivatásának választotta a gasztronómiát. A Salt-ban végzett munkájában azt élvezi a legjobban, hogy tudást adhat át a vendégeknek, de azt kevesen tudják hogy az önkifejezés más formáját is kipróbálta a The nobody elses zenekar dobosaként. Edina egyik kedvenc terepe a fermentálás, de attól sem ijed meg, ha hangyát kell készítenie a tányérra.

Keve Márton

Keve Márton – séf // 101 BISTRO

Legalább 101 okot tudok mondani, hogy Marci miért az egyik leginspirálóbb személyiség a magyar gasztro közéletben, de most csak néhányat emelek ki. A mérnök-informatika szakot cserélte le a vendéglátásra, mert többször hallotta az a mondást, hogy többet ér egy jó szakács, mint egy rossz mérnök, és komolyan vette az intelmet. A magyar szakácsképzés kevés újat tudott neki mondani, ezért külföldre ment tanulni. Ismert éttermekben dolgozott Londonban majd Andalúziában, majd újabb londoni kitérő után megérkezett Koppenhágába, a világ egyik legjobb éttermének számító Nomába – kevesen mondhatják el, hogy ilyen helyeken tökéletesíthették a szakmai tudásukat. Japán és Mexikó sem maradhatott ki a szakmai utak közül, végül több mint tíz év után visszatért Magyarországra. A covid időszaka sem telt számára tétlenül, megálmodta az Etesd a dokit! kezdeményezést, majd 2020 év végén a hiánypótló tajvani éttermet, a 101 bistro-t nyitotta meg csapatával.

Tischler Petra

séf // Private Dining Experience by TSCH

Tischler Petra számára a gasztronómia művészet, amely minden érzékszervünkre hat: a szaglás, látás, hallás, a tapintás és az ízlelés is része ennek az összetett alkotásnak. A gyerekkori utazások is hozzájárultak, hogy a helyi ízeken keresztül megszerette a gasztronómiát, ami később a hivatásává vált. A főiskolás évei alatt pókerlaposztóként kereste a kenyerét, járta a világot, tapasztalatokat szerzett. Mindig keményen dolgozott a sikerért. A Nobu-ban kezdett majd Anglia és az Egyesült Államok következett, ahol neves éttermekben halas pályákon dolgozott. A családja nagyon fontos köteléket jelent számára, ezért is vállalta el a külföldi évek után a Costes Downtown sous-chef pozícióját. Később közös munkába kezdett Palotás Péterrel a Fishmarketen, amely mellett a saját vállalkozását is építeni tudta. Fontos számára a tanítás is, rendszeresen vállal gyakorlati és elméleti oktatásokat. A sport és az egészséges életmód a mindennapjai része: korábban versenyszerűen kézilabdázott, manapság több edzésforma, köztük a jóga jelent számára kikapcsolódást.

Videó előzetes

TEASER | Ki Mit Tesz | zöldügyek, egészség, tudatosság |

fenntarthatóság / egészségtudatosság /okos megoldások

Miért csináljuk ezt?

A Piqniq Budapest és a Mastercard “Ki mit tesz” kampányában hatrészes minisorozatban mutatunk fenntartható, egészségtudatos és okos megoldásokat a gasztronómia területén, aminek célja a szemléletformálás, könnyen érthető és konkrét információk megosztásával.

A kampány egyik fő eszköze, hogy rávilágít a fenntarthatóság és az egészség körül kialakult tévhitekre, sztereotípiákra, félelmekre és hiedelmekre. Pozitív, bátorító, előremutató megoldásokat és praktikákat közvetít videó-történeteivel és a hozzájuk kapcsolódó szöveges összefoglalókkal.
A kampány főszereplői a séfek mellett Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs színművészek.

A Piqniq 2022 őszi kampányában – progresszív szemléletet képviselve – zöld és egészséges életmódot mutat be, támogat és népszerűsít az étkezés kultúráján keresztül.

Fenntarthatóság
Figyelj jobban a körülötted lévő világra!

Egészségtudatosság
Étkezz szabadon, tévhitektől mentesen!

Egyszerűség
Okos megoldásokkal időt és energiát spórolunk neked!

Nézd meg a forgatáson készült fotókat!

A kampány támogatója:

Kövess minket a további felületeinken!